Att ha en hundkennel

Gillar man hundar kan det vara en stor dröm att starta en egen hundkennel. Då får man verkligen en chans att arbeta med det man gillar. Men att ha en hundkennel är ingen dans på rosor. Det bör man vara medveten om redan innan kenneln startas.

Starta en kennel

Om du vill starta en kennel gör du klokt i att läsa på en del innan. Du behöver till exempel ha koll på vilken ras du vill avla på. Du behöver också ha koll på din ekonomi. Den måste hålla även för oväntade utgifter.

Hitta rätt avelshundar

Om man har koll på allt kring själva driften av kenneln är det dags att börja leta efter hundar att avla på. Man bör se till att hundarna man avlar på inte går för långt ifrån rasens standard och dessutom ska de inte ha några sjukdomar eller skador som kan gå i arv till valparna. Ibland kan det också vara så att man får åka utomlands för att kunna hitta hundar som verkligen passar in i aveln.

Välja valpköpare

När man väl fått valpar ska en del av dem antagligen till nya hem. Då är det viktigt att tänka efter. Det är inte bara att sälja en valp till första bästa köpare utan man bör se till att hunden verkligen får ett bra hem. Det kan också vara bra att kolla upp att valpköparen inte har något djurförbud som förbjuder denna att ha en hund.

Att ha kenneln hemma

Det kan vara smidigt att ha sin kennel hemma. Då har man möjlighet att hålla koll på hundarna samtidigt som man lever sitt vanliga liv. Men man måste ha en ganska stor bostad för att det ska fungera. Man måste också vara medveten om att man inte kan räkna med att vara ledig när man har kenneln hemma. Det finns alltid något att göra.