Om bloggen

Vi har lång erfarenhet av både hundar och hundkennlar. Därför har vi valt att starta en blogg som handlar om just de här sakerna. Vi vill helt enkelt ge andra lite mer kunskap och erfarenhet kring hundägande och kenneldrift.

Att sköta en kennel

Att driva en kennel är inte lätt, men det kan å andra sidan vara ett väldigt givande arbete. Vi tycker att alla som startar en kennel ska ha bra kunskaper och man ska också veta vad man ger sig in på. Det finns annars en stor risk att hundarna blir lidande på grund av kennelägarens okunskap. Det behöver inte handla om att kennelägaren är elak mot hundarna, men om man inte har koll på vad de behöver kan det lätt bli fel.

Att ha hund

Här i bloggen kan du också läsa mer om vad det egentligen innebär att ha en hund. Vi vill vara så ärliga som möjligt och det är ofta bättre att beskriva verkligheten lite mer tydligt. På så sätt blir nyblivna hundägare inte överraskade när de plötsligt upptäcker att hunden kräver en hel del tid och engagemang. Att ha en hund är nämligen inte bara roligt.

Köper man en valp ska den tränas i rumsrenhet och man kan räkna med att en eller annan olycka kommer att ske inomhus. Dessutom måste man vara förberedd på att det kommer en dag när hunden kanske måste avlivas på grund av att den mår väldigt dåligt. Som hundägare kan man inte vara egoistisk utan det gäller att tänka på hundens bästa. Det vill vi alltid prioritera.